Električni lonec za tople napitke – čaj, kavo, kuhano vino, vodo… kako izbrati?

Z vse hladnejšim vremenom se povečuje povpraševanje po toplih napitkih, kot so čaj, kuhano vino….

Če se ukvarjate z gostinstvom ali imate stojnico s pijačami, fitnes, savno, delavnico, pisarno, ….ste se verjetno že kdaj zanimali za nakup električnega lonca za tople napitke. Vendar pa ni vedno enostavno vedeti, kakšen lonec je najboljši za vaše podjetje, na kaj je potrebno paziti pri nakupu takega lonca, kakšne so razlike med lonci, kakšne so prednosti, …..

Prednosti lonca za tople napitke so enostavna uporaba, prihranek časa, boljša izraba delovnega prostora, natančna temperatura napitka, konstantna temperatura napitka…

lonci photo_2023-11-22_12-12-28png

Na kaj pa je potrebno paziti pri izbiri lonca?

Najprej se vprašajmo za kakšno vrsto napitka bomo lonec uporabljali? Ali bo teh loncev celo več. Kakšna je predvidena količina posameznega napitka, ki ga bomo nudili in v kakšnem času?

Električni lonci za tople napitke so primerni za vročo vodo, čaj, kavo, kuhano vino, kuhan gin, nikakor pa niso primerni za napitke kot npr. mleko, kakav ali vročo čokolado, ker bi se le ta prismodila. Za manjše lokale, delavnice in pisarne so primernejši lonci manjših volumnov npr. 9 litrski lonci. Če potrebujete lonec za stojnico, so navadno ti volumni 20 ali 30 litrov.

Kaj potrebujete za delovanje?

Če menite, da bi bil električni lonec odličen dodatek za vašo pisarno, delovno mesto ali gostinski obrat, potem je namestitev zelo preprosta. Za namestitev električnega lonca je običajno vse, kar potrebujete, dostop do električne vtičnice, ki naj bo oddaljena največ en meter.

Zmogljivost

Kapaciteta označuje količino vode oz. napitka, ki jo ima lonec. Lonec večje kapacitete bo sicer res imel daljši čas segrevanja, vendar s tem preprečite nenehno polnjenje, še posebej, če pričakujete večje število gostov.

Moč

Na trgu je možno dobiti lonce različnih moči, zato morate biti pri nakupu še posebej previdni. Za primer lahko pogledate lonec iste kapacitete (9 litrov). Tak lonec, ki ima grelec 950 W, bo za ogrevanje potreboval veliko več časa, kot lonec, ki ima vgrajen grelec 2200 W. Tudi to je pomembno, če v vrsti stojijo neučakane in nezadovoljne stranke.

Vzdrževanje

Čiščenje in redno odstranjevanje vodnega kamna je pomembno zaradi kakovosti napitka in samega delovanja električnega lonca. Zaradi vodnega kamna se bo podaljšal čas segrevanje, sčasoma pa lahko povzroči tudi okvaro lonca za tople napitke. Ne smete pa pozabiti tudi na čiščenje pipe in tesnila, ker vam lahko ostanki začimb ali koščkov vodnega kamna povzročijo, da bo lonec začel puščati.

Servis

Pomembno je tudi, da izberete dobavitelja, ki vam nudi hiter in kvaliteten servis ter originalne rezervne dele, ki jih ima servis stalno na zalogi. Najbrž si ne predstavljate, da bi bi bil vaš lonec za tople napitke na servisu 45 dni, kot je zakonski rok za popravilo, ker ima Veseli december samo 31 dni!

Upam, da smo vam z našimi nasveti pomagali pri odločitvi za nakup najustreznejšega lonca za tople napitke. Našo ponudbo si lahko ogledate TUKAJ.